5 tips voor betere luchtfotografie met de DJI Mini 2 drone

Ik vlieg al geruime tijd met de DJI Mini 2 en heb een aantal testen met de DJI Mini 3 kunnen doen. Daarvoor heb ik met de DJI Phantom drone gevlogen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de Mini 2, omdat deze veel compacter is. Nu hoef ik niet meer constant die grote rugtas van de Phantom mee te slepen. Ik heb eerder al een uitgebreide DJI Mini 2 review geschreven. Ik heb zelf de Fly More combo, omdat ik graag meer batterijen heb zodat ik langer kan vliegen als het nodig is. In dit artikel bespreek ik een aantal tips voor het vliegen met de drone en hoe je betere foto’s en video’s maakt in de lucht. Deze tips kun je ook gebruiken als je een andere (mini) drone vliegt.

Ook interessant: Bescherm je propellers met Prop Guards

Maak beelden in 4K30 in RAW formaat

Je kan in de instellingen van de drone bepalen in wat voor formaat en kwaliteit je de beelden wilt maken. Hoewel je in veel verschillende formaten beelden kan maken, geef ik mijn voorkeur aan het maken van foto’s en video’s in RAW formaat. Je kan het daarna heel mooi nabewerken. Wil je liever niet teveel nabewerken, dan raad ik RAW+JPG aan. Je kan de JPG-bestanden dan snel delen met anderen. De RAW-bestanden sla je op om eventueel later te bewerken. Ik gebruik zelf graag Lightroom en Photoshop.

Pas op met teveel wind

De wind kan erg verraderlijk zijn als je met een mini drone gaat vliegen. De DJI Mini 2 weegt slechts 249 ram. Hoewel de drone wel tegen een zuchtje wind kan, moet je niet tegen de wind gaan vechten met je drone. Pas ook op als er veel meewind staat. De drone zal dan snel weg kunnen vliegen, maar zal veel meer batterij nodig hebben om terug te vliegen. Met veel wind ga ik zelf uit van de 70/30 regel.  Ik vlieg 30% van de batterij met de wind mee en houdt 70% van de batterij over om terug te komen. Ik kom dan altijd ruim uit!

De bekende tech-kenner DCRainmaker heeft een uitgebreide wind test gedaan met de drone. Erg leuk om te zien!

Koop een extra geheugen kaart

De meeste mensen hebben een SD-kaart voor de Mini 2 van 32GB, 64GB of 128GB in de drone zitten. Dit is meer dan ruim voldoende voor een hoop foto’s en video’s. Ik heb echter zelf wel een reserve kaart aangeschaft omdat bij mijn oude drone de SD-kaart opeens niet meer werkte. Ik stond in het prachtige Desierto de Les Palmes, had voldoende batterij over, maar geen manier om de foto’s en video’s op te slaan. De SD-kaart in de Mini 2 is gelukkig ook nog eens goedkoop. Altijd handig om een reserve bij je te hebben! Hieronder zie je enkele geschikte foto’s.

Houd je aan de regels

Hoewel het soms lastig kan zijn, moet je je met de drone toch altijd aan de regels houden. De DJI Mini 2 en FLY app van DJI geven vaak aan of je in een bepaald gebied mag vliegen en of er restricties zijn. Het kan verleidelijk zijn om net boven de wettelijke 120 meter hoogte te vliegen, maar aan te raden is het zeker niet. Al moet ik toegeven dat ik één keer een uitzondering heb gemaakt. Dit had ik eigenlijk niet moeten doen 😉. Lees je goed in. Ga je op vakantie naar een ander land? Dan gelden daar vaak andere drone-regels. Wees altijd op de hoogte van de wetgeving en registreer je drone bij het RDW.

Eenzame-Eik-Dronefoto
Deze foto maakte ik bij de Eenzame Eik in Amerongen

De juiste instellingen voor de CINE-stand

Eerder heb ik al een artikel geschreven over de juiste instellingen om te filmen. Wil je van die prachtige rustige beelden maken, waar je later een ontspannend muziekje onder monteert? Dan kun je het beste de CINE-stand gebruiken en deze instellingen iets aanpassen, zoals ik in dit artikel beschrijf.

Banner onder

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365

Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.


Plaats een reactie