Op survival? Vergeet deze 5 dingen niet mee te nemen!

Survival, bushcraften en overleven in gebieden die niet goed begaanbaar zijn… voor de ene een droom, voor de ander een hel.  Waar de ene persoon graag meerdaagse hikes doet in mooie gebieden, houdt de ander van wekenlang overleven in uitdagende gebieden. Het is altijd verstandig om goed voorbereid op reis te gaan. Verdiep je o.a. in het gebied en lees je goed in. Wat voor omstandigheden en gevaren kan je onderweg tegenkomen? Neem altijd de juiste spullen mee, zoals een survival kit. In dit artikel lees je over 5 type gear die je leven kunnen redden op een uitdagende hike, survivaltrip of bushcraft-vakantie.

5 hulpmiddelen die je meeneemt op een uitdagende trip

Hieronder 5 aanraders van onze kant, en de reden waarom.

Goed om te weten: Dit is een lijst met algemene artikelen en bevat zeker niet een volledige paklijst voor jouw uitdagende trip. Zo neem je tijdens off-piste skiën altijd een lawinepiep mee en kun je diep in de jungle niet zonder satellietcommunicatie. Daarnaast neem je natuurlijk nog véél meer mee op reis! 😊

Aansteker / stormaansteker / Zippo

Neem sowieso een hele goede aansteker mee. Waar sommige mensen een simpele aansteker aanraden, doen wij dat niet. Investeer in een goede stormaansteker of Zippo. Het voordeel van de robuuste outdooraansteker is dat deze goed tegen een stootje kunnen. Er zijn zelfs modellen die zelfs tegen water kunnen!

Manier van communiceren met de buitenwereld

Tijdens een echte avontuurlijke outdoor trip wil je natuurlijk juist even weg zijn van de buitenwereld. Toch is het heel erg fijn om altijd een lijn te hebben met deze buitenwereld. Neem altijd een telefoon mee en een goede manier om deze op te laten, zoals een powerbank met zonnepaneel. In veel gebieden is het bereik met de telefoon erg slecht of niet aanwezig. Neem in dat geval een satellietcommunicator, zoals de Garmin Inreach mee.

Drinkzak

Een stevige drinkzak mag zeker niet ontbreken tijdens de uitdagende trips. Een simpele waterzak is vaak niet voldoende en kan snel stuk. Investeer in een hele stevige variant, zoals de Dromedary drinkzakken van het outdoormerk MSR. Snel en makkelijk eten kan wanneer je gevriesdroogde maaltijden meeneemt, deze zijn ook nog eens lang houdbaar.

Vouwmes

Een goed mes kan je leven redden en is wellicht het meest veelzijdige gereedschap uit deze lijst. Het vouwmes is eenvoudig op te bergen en multifunctioneel. Investeer in een goed mes. Wij hebben voor een fietsvakantie een vrij simpel opvouwbaar mesje gekocht. Voor uitdagende trips adviseren wij om naar een specialistische (outdoor) messenwinkel te gaan. Zij kunnen je adviseren welk mes het beste geschikt is.

Thermisch deken voor in nood

Tijdens uitdagende trips of meerdaagse hikes overnacht je vaak in een meegebrachte tent, hangmat of ander hulpmiddel. Soms doe je dit in een gedeelde trekkershut. Bushcrafters pakken het weer anders aan. Zij gebruiken soms gewoon de middelen die de natuur biedt om een overnachtingsplek te creëren. Toch is het altijd veilig en handig om een thermisch nooddeken, ook wel reddingsdeken mee te nemen. Misschien gaat je eigen gear kapot, red je de trekkershut niet, verdwaal je of wordt je overvallen door het weer. Een nooddeken kan je leven redden!


Wij schrijven onze teksten en reviews als onafhankelijke partij. Daarbij maken we soms gebruik van affiliate links. Meer hierover lees je in ons advertentiebeleid.

Edwin

Edwin schrijft graag over tech, gadgets en kampeerartikelen. Test het liefst alles zelf grondig uit. Fietst in zijn vrije tijd graag rondjes op zijn Koga Worldtraveller S fiets. Daarnaast is hij gepassioneerd hobbyfotograaf. Hier heeft hij meerdere fotocursussen en een opleiding beroepsfotograaf voor gedaan.Edwin is te vinden op sociale media via:Facebook Instagram LinkedIn Sportmedia365
Share to...